Välkommen till Gamla Stans Cykel!

Butiken är en av Sveriges äldsta och har kvar sin historiska inredning från 1930-talet.

Vår profil är försäljning av standardcyklar från svenskbyggda Skeppshultcykeln, Pashley och ihopfällbara Brompton från England. Vi är också störst i Sverige på urval av sadlar från Brooks, som utnämnt oss till "Supreme Dealer" och Bästa Brooks-butik i världen 2008.

Vi har också äldre renoverade brukscyklar som vi gått igenom och bl.a. monterat nya däck och gjort "lagliga" enligt dagens mått.
Dessutom gör vi reparationer och ger service på alla typer av cyklar.


Lars-Åke har haft fritidsintresset för äldre cyklar sen 1980-talet, byggt upp en mindre samling och var en av grundarna till CHF, Cykelhistoriska Föreningen, där han var ordförande under 7 av föreningens första 10 år. Genom cykelintresset lärde Lars-Åke också känna Göran Hedberg, föregående ägare till Gamla Stans Cykel. Under Görans sjukdomsperiod 2002-4 hjälpte Lars-Åke till i verkstan och när verksamheten skulle säljas ledde det till att Lars-Åke och Martin tog över i december 2004. Martin har sedan 1999 arbetat med försäljning och reparationer av cyklar. Mellan 2000-2004 hos Intersport och GSport, Norges största sportkedja, avdelning Storgata i Oslo. Martin tävlade som ungdom för CK Falken och cyklat downhill-mtb under åren i Oslo.
Sommaren 2009 cyklade Martin från Stockholm till Molde i Norge på sin liggcykel. Se reportage.