Cykelsemester Sthlm - Molde, Norge 22/7-2/8 2009


Under våren när semestern skulle börja planeras och min flickvän, Monica, börjat prata om sol och badsemester slogs jag av tanken att cykla till Molde. Vi skulle ändå upp till Monicas föräldrar 2:a veckan av dessa två veckors semester och ligga på en strand kändes oaktuellt för mig.
Tanken hade slagit mig tidigare men nu fanns både anledningen och tiden. Jag planerade först att cykla med en vanlig touringcykel, men då intresset för liggcyklar kommit upp så började jag kolla runt efter en sådan cykel.

På Liggisternas köp/sälj-sida hittade jag denna Optima Condor och efter en del läsning samt tips och råd ifrån kollegor kände jag direkt att detta var cykeln för mig samt min resa.
Efter någon dag hade jag bestämt mig och på hemvägen cyklade jag förbi mormor och morfar i Farsta. Underbart väder och det kändes bra med cykeln, dock lite svårt vid påstigning.

Nu börjar planeringen.
Hur skall rutten gå?
Hur långa dagsetapper orkar jag?
Vad skall jag ha med mig?
Vad skall jag ha på mig?

Tankarna om vilka som kan vara med och sponsra delar av resan och den utrustning som behövs började rulla och då vårat samarbete med Skeppshult och Duells vuxit starkare så började samtalen med dom direkt.

Johnny från Duells har hittills hjälpt till med:
Skor från Bontrager
Ett väldigt kraftigt bakljus från CatEye

Skeppshult har bidragit med:
Nya däck och slangar från Schwalbe
Bakspeglar från B&M

Garmin hoppas jag kan hjälpa till med GPS och jag har redan sett ut en modell som skulle passa. Återkommer mer med detta senare.

Stort tack till Torben Simonsen som före han flytta tillbaka till Bodö, Norge, hjälpte till med bl.a. tält och liggunderlag från Stadium. Det blev ett Travelbike 2-tält och en Flexible mat 25mm. Lätt och behändigt. Totalt 2,5 kg.

21/6
Cykeln börjar bli rätt utrustad nu också med signalhorn med lufttrycksbehållare så att jag hörs tydligt när jag snart e ute på vägen. Skall försöka få cykel klar nästa vecka så jag kan ta den på en provtur igen.

nästa sida >>

Sida 2 3 4 5 6