21/7
Färdigpackad och klar. Sista kollen och montering av cykeldator gjordes efter stängning av butiken.
Knäna känns bra så det skall nog gå bra om jag inte överanstränger dom.
Skall förbi butiken imorgon för att säga adjö till brorsan, farsan och min farbror från USA som här i stan ett par veckor. Skall sticka iväg ca 12 och åka pendel till Bro för att slippa det mesta av stadstrafiken. Har inte helt löst hur jag skall lägga upp bilder på hemsidan, men det löser sig under resan.
Första stopp blir ca mellan Sala och Avesta. Sen vidare till Falun för att bo en natt hos Micke Granberg, CHF-medlem, med familj.


22/7
Cykelturen har gått bra. Lite sen start på dagen få jag behövdes i butiken pga mycket folk, både uthyrning och försäljning. Tåg till Bro och sen cykel till Sala med övernattning på Sala Stadshotell. Cyklade i 5 timmar med ert snitt på ca 21. Lagom tempo då det e tungt lastat och mycket småvägar. Middag i Fjärdhundra. Pizza på SG. 103 km första etappen. Nu en öl i hotellbaren innan planering för morgondagen. Nästa stopp Falun.
Onsdagen fakta:
trip: 103,50km
tid: 4:56:15
medel: 20,96km/h
max: 52,75km/h
24/7
Framme i Falun under kvällen 23e sjöblöt. Regn från från Hedemora och sista 4 milen plaskregnade det. Som du va höll väskorna måttet men jag lyckades få på ryggsäcksöverdragen i sista stund.
Lite om turen först. Frulle som jag va sen till. Kände ingen stress att komma iväg då det inte såg så långt ut på kartan. Helt fel. Köpte ett handsfree till mobilen och va inne i en cykelaffär i Sala. Hittade lite småsaker som kan va bra att ha. Jobbigt med lite plats bara. På väg upp, före Krylbo, hittade jag en gårdsbutik och en loppis som jag gjorde lite fynd i. Trevligt.
Väldigt vackra vägar idag också. Stora rapsfält i blom. Tyvärr va jag tvungen att cykla längs RV 70 som byggts om till fördel bilar så det blev ganska nervösa 7 km med tung trafik. Vid Ornäs fick jag tipset av Micke att cykla via Ornässtugan, där Gustav Vasa gömde sig, och längs en grusväg till Falun. En klart bättre och kortare väg även om den hade varit trevligare i solsken. Ca 1 mil grusväg sen bra asfalt.
Framme hos Fam. Granberg; Micke, Maria, Vera och Majken; bjöds det på sen middag och dessert. Skönt att komma fram till en varm dusch och kunna hänga upp och torka kläderna.
Idag 24e valde jag att stanna en natt till. Vädret fortfarande osäkert men trevligt med lokal guidening till Falugruva och gamla delarna av staden. Väldigt fint!
Imorgon bär det av oavsett väder. Vankas regn blir det regnkläder från start. Nästa stopp Älvdalen.
Torsdagen fakta:
trip: 143,82km
tid: 6:26:34
medel: 22,32 km/h
max: 51,64 km/h

<< tillbaka / nästa >>

Sida 4 5 6