25/7
Regnig morgon gjorde att även denna morgon blev sen. Kom iväg ca 12 och Micke följde med en bit på vägen. Molnigt men efter ett tag kom solen fram. Körde superfina vägar. Väldigt idylliskt! Lunch vid 14-tiden i Insjön bredvid Classes superaffär. Många finbilar då det e träff i Rättvik. Cyklade bredvid 70an och sen inpå småvägar. En diverse butik med massa cyklar men ingen va där utom en stor skylt: INGEN ÄR HÄR, Kom tillbaka senare.
Vägarna underbara fram till Alvik då en 1 timmes uppförsback startade. Detta i lite småregn. Framme i Gesunda ringde jag till några hotell och vandrarhem, men allt va fullt.
Bestämde mig att stanna på en camping och och valde den i Mora, men nästan framme i Mora blev jag lockad av en camping som erbjöd mat och bad. En väg efter Sollerön ledde ner till denna mycket trevliga camping som drivs av en familj bosatt i Skåne till vardags. Åmåsängs Gården heter den och kan varmt rekommenderas. Gratis varmdusch och bra mat. WiFi dom funkade på hela området så nu ligger jag i tältet och skriver. Se deras hemsida
Pga väder blev dagen etapp lite kortare, men hoppas på att hinna till Särna imorgon.
Lördagens fakta:
trip: 114,24km
tid: 5:37:33
medel: 20,30km/h
max: 58,44km/h


26/7
Upp ca 8:30 ganska blöt då det regnat i natt. Bra frukost på campingen. Duggregn när jag startade vid 11 men slutade ganska fort. Ont i vänster knä. Resan till Älvdalen gick bra och för åt jag lunch på pizzeria Roma. Sallad kostar extra. En det backar men jag anade inte vad som väntade. Från Älvdalen va det nästan uppför i 8 mil. Seg uppförsbacke med motvind och kallare och kallare då jag nästan va uppe vid trädgränsen. Hemskt!!! Om knäna gjorde ont förr så va detta döden. Framme i Särna bodde jag på ett vandrarhem med eget rum med plats för 3 pers, då det passade bra att kunna hänga upp det blöta tältet. Pizza till middag. Tidig natt. Kanske jag behöver en extra natt om knäna måste vila.
Söndagens fakta:
trip: 129,68km
tid: 7:02:32
medel: 18,41km/h
max: 42,58km/hSärna - Ankara

Idre - Lottas

27/7
Stel och ont i knäna men trodde att dagens etapp inte skulle bli så lång. Max 6 mil. Startade därför vid 12-tiden efter några koppar kaffe och mackor gjorda i Falun. 3 mil till Idre för lunch på Idre-Grillen. Nu pizza med namn Lotta, som liknade väldigt mycket på pizzan i Särna, fast nu med bea istället för någon vit sås. Mötte två trevliga damer som frågade mycket om cykeln och min resa.
Efter Idre kom en lång uppförsbacke med fin utsikt och högst upp låg en loppis som jag stannade vid, dock utan fynd. Fin väg till gränsen och framme i Drevsjø stod en grupp renar bredvid vägen. Trodde först det var kor så jag hann inte få fram kameran. Framme vid campingen märkte jag hur sliten och sunkig den va.
Hytta kostade 395, en sunkig burgare 90 och 15 för 5 minuter dusch. Norska kronor.
Tror jag startar extra tidigt imorgon.
MÃ¥ndagens fakta:
trip: 84,49km
tid: 4:12:29
medel: 20,07km/h
max: 60,42km/h<< tillbaka / nästa sida >>

Sida 5 6