28/7
Vaknade tidigt pga dålig säng och stack ca 8:30. Ingen frukost fanns, tur va kanske det, så det blev ett äpple och en halv Snickers. Väldigt fin väg längs fjällsjöar. Ca 9:45 stod en stor ren med jättekrona på vägen. Jag märkte först inte den så jag kom ganska nära. Försökte ta en snabb bild men när jag fått ner kameran hade det börjar gå mot mig. I skogen bredvid stod en till ren som började springa mot mig. Jag blev livrädd och provade först att tuta på dom men inget hjälpte. Nu stod båda på vägen och började gå mot mig och va väldigt agressiva. Jag började gå/springa bort från dom men dom fortsatte mot mig. Hoppade snabbt upp på cykeln och va glad att låg växel låg i för att fort komma därifrån. Stannade några hundra meter bort och väntade på att någon bil skulle komma som kunde hjälpa mig. Fick stopp på en bil och körde tätt bakom dom förbi där renarna stod. Snittade säkert 35 i uppförsbacken dom stod i. Hjärtat bultade sjuk fort! Frukost blev det inte fören 11:30. Våfflor och sylt!
Resten av dagsetappen gick bra. Sol och otroligt fina vyer. Ner till Tolga va det 3 km nerförsbacke. Välbehövt! Stället jag bor på e helt super! Jättefint och stort rum. Egen TV, trådlöst internet och frukost imorgon. Precis vad jag behöver! Malmplassen Gjestegård kan varmt rekommenderas! Gick en tur i samhället, längs forsen. Fint!!! Nu skall jag äta kvällsmat.

Tisdagens fakta:
trip: 101,96km
tid: 5:09:03
medel: 19,79km/h
max: 51,64km/h

--------------------------------29/7
Sovit superbra och åt finfin frukost. Dagen startade med sol och härliga vägar fram till Tynset. GPSen ville visa mig till en grusväg, men då denna startade med en lång uppförsbacka valde jag att cykla RV30. Visade sig att denna väg är huvudvägen för nästan all trafik upp till Trondheim så under ca 7 mil; mycket uppför i början, lite platt på fjället och en lång nerförsbacke; va det tungtrafik men lastbilar och husbilar som dundrade förbi. Tyvärr har dom inte kommit på att det skulle behövas en vägren, så det blev att cykla på kanten eller i gruset bredvid vägen. Dock lyckades jag tima så att jag hittade fickor så långtradarna kunde passera men ibland blev det tight. Högst upp började det regna, men då hade jag precis fått på mig regnstället och det var ett kort men intensivt regn.
Före Ulsberg svängde jag av och fick en brant slingerväg ner till en fors som genade till E6an. Ca två mil till Oppdal där jag köpte lite mat och middag på Peppes. Efter maten va det mycket uppför fram till Lønset där jag skall bo i tre nätter. Torsdag och fredag skall jag bara ta det lugnt och kanske gå en tur i skogen. Från Lønset till Molde är det bara 15 mil.
Onsdagens fakta:
trip: 145,71km
tid: 6:37:48
medel: 21,97km/h
max: 64,48km/h


<< tillbaka / nästa sida>>

Sida 6